Vuurschaal van cotenstaal en rvs

Tuintrend 2018, All in Tuinen

Tuintrend All in tuinen

Tuintrend 2018 vuurschaal van Buca
Het nieuwe jaar is begonnen, dus is het de hoogste tijd voor de nieuwe Tuintrends voor 2018! Veel trends van vorig jaar lopen dit jaar door, maar krijgen wel een nieuw jasje. Benieuwd hoe dit uitpakt? Bekijk de tuinstijlen voor 2018.

Tuintrend 2018 : 1. Natuurlijke industriële materiaalgebruik

De industriële look kennen we al een tijdje uit de interieurwereld. Ook in de tuin zien we deze stijlkeuze steeds vaker terug in de materialen. Mensen staan steeds meer open voor een ruw karakter in materiaalgebruik. Denk aan het gebruik van gekloofd Belgisch hardsteen en gevlinderd beton voor de gevel en vloer. Hetzelfde geldt voor de keuze van hout en barnwood (gevelbekleding) en het gebrande hout (Zwarthout). Producten die de tand des tijds goed doorstaan en vaak nog mooier worden naarmate de tijd verstrijkt. Allen geven ze de tuin een rauwe look die vaak ook samengaat met het interieur.
In de tuin vinden we ook steeds vaker hand-made producten terug. Zeker nu er meer budget vrij wordt gemaakt voor de tuin hebben we weer ruimte om naar ambachtelijke producten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan hand-made potten en bakken. Een ontwikkeling die zeker niet misstaat in de tuintrends voor 2018.

Tuintrend 2018  : 2. Maatwerk custom make

Tuintrend 2. De maatschappij verandert in rap tempo. Technische ontwikkelingen snellen voort, klimaatverandering vraagt onze aandacht en actie. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de tuintrend in tuinen en tuininrichting?
Een tuintrend waar wij binnen ons bedrijf nadrukkelijk op inzetten is het aanbieden van maatwerk. En dan vooral als het gaat om bijvoorbeeld tuinhuizen, overkappingen en schuren, dit maken we allemaal zelf dus geen ingekochte ( maatvaste veranda’s) maar op maat gemaakte specials. Hierdoor kunnen we ruimtes op z’n efficiëntst inrichten

Tuintrend 2018  : 3. Privacy en beschutting.

Een stukje privacy in de tuin is wel zo prettig. In een landelijke omgeving is dat natuurlijk geen probleem maar om in de (nieuw) bouw is de uitdaging een stuk groter en komt ontwerperskennis om de hoek kijken. Gelukkig kunnen we dat simpeler oplossen door op bepaalde plekken in de tuin hoogte aan te brengen met bijvoorbeeld bomen. Het blijkt psychologisch te werken. Zet je iets hoogs (een boom dus) tussen de zichtlijn dan wordt de aandacht afgeleid en zal het gevoel van privacy toenemen. En zal als een plafond werken in je tuin.( beschut en veilig).
Tuintrend 2018  : 4. Stillevens en structuur.

Objecten soort stillevens maken ook in de tuin het verschil. Er zijn vandaag de dag zoveel leuke dingen verkrijgbaar die je kant en klaar krijgt aangeleverd om in de tuin te zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan een vuurschaal van cortenstaal. Of zitelementen van hout of beton. Maar ook verlichting voor bepaalde vergezichten of onder een boom kan er voor zorgen dat het object de juiste aandacht krijgt. Bij de beplantingskeuze wordt normaliter sterk gefocust op kleur en bloei. Volgens ons is de structuur van de plant een belangrijke eis. Kleur en bloei zijn in sommige situaties hieraan ondergeschikt. De structuur van de plant kan namelijk uitstekend versterkend werken op het materiaalgebruik in de tuin om een ingetogen, natuurlijke en industriële look te realiseren. Pionierssoorten en ‘’oerplanten’’ lenen zich hier goed voor. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van siergrassen, varens en bladplanten zoals de Acanthus mollis en de Hydrangea quercifolia.

Tuinvideo’s

Wij hebben een aantal voorbeelden van tuinen op onze website geplaatst misschien vindt u het leuk om deze te bekijken.

Vuurschaal van cotenstaal en rvs

Nieuwe Tuintrends Zeno Vuurschaal of Buca Vuurplaats

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zeno Vuurschaal, supere mooie Tuintrend
Author Rating
51star1star1star1star1star