Verslag bezoek Vakbeurs Groene sector 2018

Vakbeurs groene sector: Om onze kennis te verbreden hebben wij de groene sector vakbeurs bezocht. Specifiek hebben wij gezocht naar vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid, natuurvriendelijke en biologische oplossingen.  Om als hoveniersbedrijf actief bezig te zijn met Co2 reductie hebben wij ook gekeken naar  elektrische tuinbouwmachines en gereedschap. Om u beperkt te informeren over welke producten volgt hier een kleine opsomming van drie producten die werden aangeboden.

Plantaardige mosbestrijding voor in het gras

Er is een nieuwe vloeibare gazonvoeding met indirecte werking tegen mos in het gras. Het middel is  plantaardig en voedt de grond  zonder schadelijke effecten op het bodemleven. Na twee weken kunt u het gras verticuteren en de mosresten uitharken. Vervolgens gaan wij  het gazon doorzaaien en bemesten met een repair-mix van zaden voor een mooi dicht groen gazon.

Draadloos en elektrisch de 36V accu heggenschaar van Stihl

Ook op de vakbeurs groene sector was een nieuwe accu heggenschaar of bosmaaier van Stihl. Deze heeft nu net zoveel kracht als een traditionele benzine motor. Voordeel van een accu is uiteraard geluidloos, en geen uitstoot van fossiele brandstoffen. Terugsnoeien, trimmen of  in vorm snoeien, of kanten maaien – met de nieuwe accu machines van STIHL  geen enkel probleem.

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Er is een nieuw product op de markt een onkruiddoek wat  100% biodegradeerbaar en composteerbaar is. Dat betekent concreet dat er geen onkruid of kiemen in kunnen groeien maar wat volledig composteert. Omdat onkruid dan geen kans heeft kunnen uw planten tot volle bloei komen. Het doek is werkzaam gedurende 4-6 jaar,  het is op maat te snijden, en het rafelt niet. Doordat het onkruid weert zijn Chemische bestrijdingsmiddelen hiermee verleden tijd.

Meer over ons milieubeleid vindt u hier.