Onderhoudsvrijetuin met uitzicht op sluizen Urk

Inleiding
All in Tuinen heeft aan de voet van het IJsselmeer een bijzondere opdracht mogen vervullen. Door deze unieke locatie met uitzicht op het water moest vooral een kindvriendelijke tuin gerealiseerd worden. Aan de achterzijde van het huis, aan de waterkant, hebben wij een verlaagde vlonder gemaakt van hardhout. Van hetzelfde hardhout hebben we bloembakken gemaakt met veel exotische beplanting zoals bananenbomen, chinese bamboe etc. Rondom de tuin hebben we glaspanelen geplaatst voor windkering en natuurlijk voor bescherming van de kinderen zodat ze niet bij het water kunnen komen.

In de achtertuin hebben we een schuur geplaatst met lounge overkapping en buitenhaard, inclusief twee opbergschuren voor fietsen en tuinspullen. Hier is gekozen voor houten afscheiding en hoge bamboe soorten voor privacy. De bamboe soort kan wel een hoogte halen van 6 meter hoog met ruim 10 cm dikke stammen . De loodsruimte is door ons aan de binnenzijde bekleed met oude steigerplanken; hierdoor is een geheel eigen intieme sfeer gecreëerd. Bovendien is er ook ruimte gemaakt voor een buitenkeuken.
Achterin de tuin hebben we een trampoline ingegraven voor de kinderen en tegen de inkijk van de buren is een rij zuilbeuken gepland.

Een hele mooie onderhoudsvriendelijke-kindvriendelijke tuin, ook daarvoor is All in Tuinen de juiste partij.

Wensen klant
-kindvriendelijk met veel opbergschuren
-Reuze bamboes voor privacy en rust.
-Windschermen van glas voor veiligheid van aan het water wonen
-verdiepte zitkuil, liefst van hardhout

Beschrijving van project
Dit project heeft klasse. All in Tuinen en Locus Flevum ontwerpen tuinen met uw visie en wensen als uitgangspunt. In overleg met u en uw beschikbare budget wordt de tuin ontworpen. All in Tuinen kiest voor kwaliteitsproducten en duurzaamheid is altijd ons uitgangspunt.

Gebruikte materialen
-Hardhouten vlonders en damwanden
-Horeca glaspanelen
-Reuze bamboes en bananen bomen
-Hardhouten schuttingen met wandverlichting
-Overkapping met schuren en downlichters
-Pergola van Douglashout
– Basaltsplit met Oudhollandse tegels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010766

P1010816

2014-05-16 10.57.57

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2014-05-16 10.58.38 - kopie

P1010716