Bestrating en constructies

Een tip: Kies niet teveel harde materialen in uw tuin: dit kan een onrustig effect hebben. Graag helpt All in Tuinen u om een juiste afweging  te maken.

Bestrating

De vormen en het lijnenspel van een tuin zijn belangrijk en toonaangevend. Maar het is de materiaalkeuze die de tuin onderscheid! Harde materialen versterken het lijnenspel van het originele ontwerp en bepalen de sfeer en intimiteit in uw tuin. Wees niet bang om in een kleine tuin grote tegels te gebruiken, deze zorgen vaak voor een ruimtelijk effect.

Kom naar onze vestiging voor een breed aanbod voor de meest bijzondere tegels.


Kloostermoppen

Hout

Duurzaam hout zoals eiken of hardhout gebruiken we omdat ze lang meegaan en natuureigen producten zijn die hun eigen uitstraling hebben. Denk hierbij aan overkappingen, veranda’s, schuren of vlonders.

Bij harde materialen is het belangrijk te kijken naar het zonlicht en de schaduw vlekken. In de schaduw wordt hout soms glibberig en het kan groen uitslaan.


eiken balken als loopbrug door tuin

Metaal

Er zijn al jarenlange rozenbogen en prieeltjes van metaal in tuinen te vinden, maar constructieve toepassingen is iets nieuws. Je kunt vele kanten op met metaal rondom je woning of bedrijfspand. Denk hierbij aan betonijzer met klimplanten, metalen roosters verwerkt in looppaden of corten stalenranden rondom borders.

Wij werken met vijf types staal: onbehandeld, behandeld (gegalvaniseerd, gepoedercoat, verzonken), roestvast, aluminium en messing

corten stalen stroken

luxe overkapping

buiten haard

houten loof gang

houten overkapping in zwart beits

belgisch hardsteen

stalen kunst in tuin

pergola van zwaar hout

schellevis 100 x 100

houten overkapping

erfafscheiding van staal