Tuin van het jaar 2013

Hoveniersbedrijf All in Tuinen uit Kraggenburg nomineerde zich met een moderne leeftuin in Lelystad

nieuws1

‘De Tuin van het Jaar’ is een jaarlijkse belevenis waarbij het vakmanschap van de hovenier centraal staat. Het gaat om een landelijke competitie waaraan iedere hovenier kan deelnemen door vooraf één aangelegde tuin aan te melden. Dit groene avontuur biedt deelnemers de gelegenheid om zichzelf op de kaart te zetten en laat zien dat een vakkundig aangelegde tuin het verschil kan maken. Aan deze competitie deden meer dan 800 hoveniers mee.

Fraai vakmanschap
Een van de acht genomineerden was Freddy Scheepers van Hoveniersbedrijf All in Tuinen uit Kraggenburg die met zijn inzending, een moderne onderhoudsarme, sfeervolle leeftuin in Lelystad, behoorlijk wist te imponeren. De beoordelingscommissie roemde onder meer de mooie overgang van huis naar tuin en andersom waardoor een prachtige eenheid is ontstaan.

Freddy Scheepers van All in Tuinen: ‘Wij zijn gespecialiseerd in architectonische en moderne tuinen voor ieder budget.’

Opvallende zaken
Direct in het oog springt de aantrekkelijke en sfeervolle entree met taxushagen in verschillende hoogtes met als contrast de grillige vorm van de Prunus cerasus. Ook de indrukwekkende ‘pergola’ annex patio die in verbinding staat met de woonkeuken en de huiskamer oogste bijzonder veel lof. De daarboven geplaatste balken zijn begroeid met druiven en geven extra sfeer aan deze buitenkamer. Andere tuinelementen die opvallen zijn; de passende materiaalkeuze, de verschillende vormen die de architectuur ondersteunen, de strakke plantvakken met mooie gegalvaniseerde borderranden in combinatie met de losse plantvormen en de grote variatie aan groentinten.