Stadstuin met hobbels wordt tuin met diepte

Aanleiding
Door aankoop van een nieuwe stadswoning in Amersfoort hebben wij opdracht gekregen tot aanleg van een nieuwe achtertuin. Het ontwerp is gemaakt door Tuinontwerpburo Locus Flevum, realisatie project All in Tuinen.

Randvoorwaarden
De hoogte verschillen in de achtertuin geven aanleiding voor een nieuwe blik op de tuin. Deze mooie stadstuin met hoogte verschillen geven nu de mogelijkheid tot een metamorfose. De moeilijkheid van deze opdracht was de aan en afvoer van de tuinmaterialen.

Aanpak
Strategisch geplaatste planten en hagen geven dieptewerking aan de tuin en laten de tuin groter lijken dan zij in werkelijkheid is. Dieptewerking kun je op vele manieren tot stand brengen. De meest bekende manier is met behulp van massa. Dieptewerking is geen onbekend principe. Een foto van een weids landschap maak je ‘spannender’ door op de voorgrond een boom(tak) in je uitsnede op te nemen. Zo ontstaat dieptewerking. En door dieptewerking lijkt de afstand groter. Vooral bij je terras is dit principe cruciaal wil je een spannende tuin ontwerpen. Je ervaart je tuin vanaf je terras. Een veel voorkomende fout is dat het platte terras direct overgaat in het platte gazon.

Gebruikte materialen
– Hardhouten materialen, zoals damwanden, hardhouten vlonderplanken en hardhouten palen
– Oudhollandse tegels in maatvoering 50×50 en 60×60 antraciet.
– Gravier d’or split

Oordeel opdrachtgever
Ik kan All in Tuinen van harte aanbevelen bij een ieder. Freddy Scheepers staat open voor tuinvragen en adviezen. Toen wij drie jaar geleden verhuisden naar deze woning met in onze ogen een gigantische achtertuin maakten wij ons zorgen over onze linkerhanden. Maar met Locus flevum als ontwerpburo en All in Tuinen als stoere hoveniers zijn we tot iets moois gekomen. Ik ben erg tevreden over het eind resultaat.
Familie Hoogendorp

P5130025

RIMG0028

P5130018 (Kopie)

RIMG0041

RIMG0046

RIMG0016

RIMG0001

RIMG0008

RIMG0016

RIMG0031