All in Tuinen “Buitengewone werkgever”

All in Tuinen is bijzonder trots op haar vermelding van “Buitengewone werkgever” in de Noordoostpolder.

Uit het artikel van de Gemeente Noordoostpolder:

Gemeente zoekt 150 buitengewone werkgevers

Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar 150 maatschappelijk betrokken werkgevers die zich inzetten voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouder Hennie Bogaards: “De gemeente vindt dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient. Dat dat kan in de Noordoostpolder, gaan we laten zien! Met 150 organisaties die hun beste been voorzetten en geloven in de kracht van onze inwoners.”

De lijst wordt zichtbaar op een groot bord. Iedereen die meedoet, verdient daarop een mooie plaats.

Iedereen aan de slag

De Noordoostpolder heeft ongeveer 1.500 inwoners die langs de kant van de arbeidsmarkt staan, maar die wel – gedeeltelijk – aan de slag zouden kunnen.

De gemeente is ervan overtuigd dat inwoners die langs de kant staan, er baat bij hebben wanneer zij een bijdrage leveren aan de economie en deel uitmaken van een werkende samenleving.

Bogaards: “Het maakt ons als gemeenschap sterker wanneer iedereen, op zijn eigen manier, iets voor een ander kan betekenen.”

Lijst van buitengewone werkgevers

Samenwerking is het sleutelwoord. Bogaards: “Je kunt niet verwachten dat werkgevers
– zeker in deze economische tijden – hun deuren zomaar openzetten. De gemeente zal samen met werkgevers kijken aan welke inzet zij behoefte hebben. Dat is het uitgangspunt. We noemen dat de werkgeversbenadering en die voeren we uit samen met Concern voor Werk. Vervolgens wordt gekeken of het mogelijk is iemand vanuit een uitkeringssituatie in te laten springen. Als dat kan, ben ik trots. Deze bedrijven verdienen een plek op de lijst van buitengewone werkgevers.”

Zichtbaar

De 150 buitengewone bedrijven krijgen een prominente plek op het speciale bord in het gemeentehuis, verdienen aandacht in bladen en krijgen een podium in gemeentelijke uitgaven. Zo is voor iedereen zichtbaar dat deze bedrijven zich hard maken voor inwoners van Noordoostpolder. Het bord is onthuld op 28 februari 2013 tijdens een bijeenkomst met Concern voor Werk en de BAN door wethouder Hennie Bogaards, Onno Vermooten van Concern voor Werk en Fred Moes, ambassadeur van de werkgeversbenadering. De bijeenkomst was er voor alle werkgevers in de gemeente die meer willen weten over de participatiewet en de insteek van de gemeente. De gemeente heeft circa 4.600 bedrijven en circa 24.000 banen. Het is de bedoeling de lijst het komende jaar te vullen.